Генералният секретар на федерацията ни по спортна стрелба Димитър Тодоров разкри, че родната централа е била информирана тази сутрин за положителната допинг проба на националката Антоанета Бонева. Българската има квота на Игрите в Китай през август, а в момента е на състезание в Белград.

„Това е много изненадващо. Бях шокиран. Днес сутринта получихме информация от международната федерация. Те ни обясняват за първата проба на Антоанета Бонева. Националките в момента са на турнир в Белград, така че нямам много информация. Повече ще знаем като се приберат и разговаряме със самата състезателка и личния й треньор, и естествено, когато се отвори втората проба. Тогава вече ще може да дадем по-точна информация и всички ще бъдат информирани за какво точно става въпрос”, заяви Тодоров след като се разбра за положителната проба на Бонева, която показва наличие на кокаин.

Пробата била взета на Световната купа в Милано през май месец. Димитър Тодоров сподели още: „Наистина съм много изненадан, защото е много сериозно момиче. Заедно с треньора си работят прекрасно и показват добри резултати не от вчера и днес, така ме наистина сме много изненадани. Нямам представа, не съм говорил дори и с нашия лекар специално за този случай как може да се получи това. Имаме предположение, че това може да стане и случайно или по-скоро непреднамерено, но това не мога да го кажа, защото просто нямам информация. Когато получим достатъчно информация, когато се отвори и втората проба, тогава можем да вземем някакво решение. При всички случай ще има съвещание на Управителния съвет на федерацията, но това пак, когато получим достатъчно подробности. Никога не прибързвам и сега няма да го направя.”

22-годишната Антоанета Бонева е родена в Търговище и се състезава за СК „Светкавица” под ръководството на треньора Христо Маринов. Има олимпийска виза на 25 метра пистолет от Световната купа в Милано през юни 2006-та година.