Шефът на Национална спорна база Данаил Димов заяви, че са необходими 40 милиона лева само да спешни и неотложни ремонти на съоръженията у нас.

„Всичко е тотално амортизирано. Всеки ден кърпим Дианабад. Да не говорим за шанците в Боровец. Те са загубили лиценза си още през 1987 година и вече 20 години плачат за ремонт. Трябва да мислим да приоритетните съоръжения. На първо място е Спорт палас Варна. Базата е затворена вече 4 години от ХЕИ,” обяви Димов пред Гонг.

Национална спортна база ще търси след седмица среща с Главния архитект на София, за да се обсъдят двата идейни архитектурни проекта за ледена пързалка на мястото на бившия стадион Юнак.

„Ще търсим консенсус и обединение между двата проекта за един по-добър и оптимален. Имаме възможност да получим разрешение за строеж още на фаза идеен проект и да се скъси административната процедура. Не е ясно колко ще струва изграждането на едно такова съоръжение, но имам идеи за финансиране” обеща Данаил Димов.

По отношение на предишните идеи и проекти на мястото на стадион Юнак да се издигне многофункционална зала Димов сподели: „Нереална и не на място е една от първоначалните мегаломански идеи за направата на 25-хилядна зала. С оглед и на посещаемостта на футболните мачове, оптимално трябва залата да бъде за 7-8-хиляди места”.