На 07 юни /неделя/ в Бургас ще се проведат финалните мачове за шампионската титла на страната по ръгби 7 при мъжете. Двубоите ще се състоят на ст. „Черноморец”, като осем отбора разделени в две групи ще се борят за престижния трофей.

„Спартак” – Варна, „Янтра”- Габрово, „Валяците”- Перник, „Ботев”- Бургас, „Академик 2010”- София, „НСА”- София „Варварите”- София, и „Локомотив” София ще определят държавния шампион, който ще представи България на Европейското първенство по ръгби 7 в Загреб, Хърватия на 20-и и 21-и юни.

Срещите в Бургас започват в 10.00 часа, като първите два тима от всяка група оформят полуфинали, а победителите излизат на финал. Двубоят за титлата на стадион „Черноморец” се очаква да започне към 18.00 часа.

Финалните мачове са част програмата „Бургас-спортен град на Европа 2015”.

„ Благодарности към кмета на града и общинския съвет за подкрепата към нашия спорт и домакинството на финалите за титлата . Идеята ни е Бургас да бъде един от центровете на ръгбито. Възраждането на ръгби спорта в България е много важно за всички, защото целта ни е да бъдем сред елита на Европа и в последно време правим всичко необходимо като федерация това да бъде постигнато. Освен при мъжете и жените подрастващите са ни приоритет и насочваме улисия към детско-юношеските школи в страната да заработят активно и професионално. Ежедневно се работи по всички направления и продължаваме с пълна сила в тази посока да популяризираме ръгбито”, заяви президентът на родната федерация Атанас Зафиров.

Шампионът при мъжете ще получи правото на представи България на Европейското по ръгби 7 в Хърватия, като освен него там ще са и победителите от първенството при жените „ НСА”- София .