Европейският шампион в класическата борба Иво Ангелов получи чек за 10 хиляди лева от българска банка за титлата си от първенството в Грузия, информира официалният сайт на федерацията по борба.

"Първото, което ще купя с парите, е подарък на моята малка дъщеричка - каза шампионът. - Благодаря за жеста и се надявам повече момчета да го получат след световното първенство по борба през септември. Искрено се надявам банката да продължи да спонсорира още дълги години българския спорт. Лично аз мислех да се откажа от професионалната си кариера след олимпийските игри в Лондон, но старши треньорът на националния отбор Армен Назарян и неговият екип ме разубедиха и надъхаха всички за подготовка за игрите Рио през 2016-а."

Това бе 32-ри чек от инициативата Голям чек на трезора. До момента банката е раздала на европейски, световни и олимпийски шампиони награди за 530 хиляди лева.

"Радвам се, че в един сравнително тревожни времена имаме една добра новина и тя идва от златния медал на Иво - каза Илиан Зафиров, представител на банката. Виждайки неговото професионално развитие, този златен медал изглежда логично постижение. Радвам се, че и ние ставаме част от това."

Утре, 9 април, националният отбор по класическа борба и нейният наставник Армен Назарян ще бъдат наградени за отбор и треньор № 1 на месец март. Церемонията е от 10,30 часа в пресклуб "България".