Шампионът в парапланеризма Тим Алонги даде интересно интервю за GONG.BG преди Red Bull Acro Cross в Сопот, което ще се проведе от 30 август до 1 септември.

"В момента тренирам в Испания за състезание в Швейцария преди да се отправя към Сопот за Acro cross състезанието. Това е чисто нов формат в този спорт, който има добър потенциал. Състезание, което съчетава два различни начина на летене и, което предразполага летеца да съчетава различни качества. Очаквам с нетърпение да участвам в тази надпревара в България и ще дам всичко от себе си", започна Алонги.

"Когато скачаш с парапланер ти летиш със свои собствени крила. Свободен си да избягаш където искаш. Това е чувство на свобода и летиш, обграден от майката природа. Парапланериското  общество се разраства навсякъде и става лесно за научаване", добави той на въпрос какво означава парапланеризма за него. 

"Обичам летенето, защото за мен няма правила докато летя. Кацам и отлитам откъдето искам. Парапланеризма ти дава чувството, че яхваш вълната докато летиш", каза още шампионът.

"Според мен всичко, всичко може да стане в Сопот, така че всички са сериозна конкуренция. Но тези, които имат повече опит в крос кънтри дисциплината може би са в по-добра позиция. Очаквам с нетърпение да се запозная с българското парапланеристко общество, за да летим заедно. Ще се видим скоро в Сопот в периода от 30 август до 1 септември", завърши изказването си Алонги.