Добринка Шаламанова спечели 25-то издание на маратона на София при жените с време 2:48.22 часа и спечели голямата награда Тойота Айго. Постижението от 2:48.22 часа е личен рекорд за Шаламанова. Тя получи и голямата награда Тойота Айго, тъй като постижението й е по-добро от това при мъжете, според сравнителната таблица на ИААФ. Миналогодишната победителка Милка Михайлова се отказа от състезанието, след като почувствала болки в ахилеса на 17-я километър.

„Това е най-големият подарък, който съм получавала. Не очаквах такъв резултат,” заяви Шаламанова и благодари на семейството си, на приятеля си и на треньора си – проф. Петър Бонов. „Голямата ми цел е Олимпиадата. Това е целта на живота ми,” заяви тя.

При мъжете спечели Станислав Ламбев с време 2:27.03 часа. По този начин той защити титлата си от миналата година и за втори пореден път побеждава в този маратон. Втори завърши победителят от 2005 година Александър Пановски с време 2:33.19 часа. Трети е Александър Андонов с време 2:33:44 часа.

„Мисля, че дадох всичко от себе си, вложих се максимално. Силният вятър и липсата на конкуренция повлияха. Победата си е победа, независимо от всичко. Радвам се, но мисля, че мога и повече,” заяви Ламбев.