Шахматната игра вече може да бъде и много по-интригуваща, особено ако фигурите изработени от 47-годишния скулптор Николай Леденейкин бъдат поставени на масите на най-изявените гросмайстори. Любопитното е, че фигурите, с които се гордее руснакът не са какви да е, а изобразяват някои от позите заложени в Камасутра.

Еротичните шахматни изображения са били изработвани няколко месеца от отдадения на изкуството скулптор, който не скри, че неговата съпруга е много доволна от новата експозиция.

„Работя винаги много спонтанно. Взимам парче глина, ако усетя, че то е живо, започвам да правя нещо. Истината е, че не винаги знам какво точно ще се получи накрая”, заяви Николай Леденейкин пред Твой ден. 

Своите дръзки еротични фантазии той въплъти във вид на глинени човечета, които изпълняват трудни дори за гимнастиците пози, познати от Камасутра.

„Жена ми е много доволна от последната ми работа. Постоянно се опитва да повтори фигурките на съпружеското ни ложе”, каза още скулпторът.

„Направих един мастър клас, на който се появиха много студентки. Накарах най-красивата от тях да застане в средата на залата и за час изработих една от фигурките. Фигурката е една от най-впечатляващите, защото тялото й е обгърнато от млад партньор. Вдъхнових се и изработих още няколко фигурки, като избрах пози от Камасутра. Така се и роди идеята да създам галерия от 32 шахматни фигурки във вид на влюбени, които са се отдали на сексуални ласки”, разказа още Леденейкин.