Двете сестри и шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви получиха поредното си признание. Те бяха определени за "Жени на годината" в категория "Спорт".
Шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев беше дошъл специално за събитието, въпреки че на следващия ден му предстоеше пътуване до САЩ. Той беше изключително щастлив да зарадва Габриела и Стефани Стоеви. 

Церемонията се състоя на 29 ноември за 10-ти юбилеен път списание GRAZIA събра на едно място най-заслужилите дами на България на церемонията „Жена на годината”. 

В ранната неделна вечер зала Rainbow Plaza започна да посреща своите гости, между които едни от най-популярните имена в различни области на обществения живот, и техните половинки. Облечени в красиви рокли, съобразни с дрескода на вечерта „Завръщане в бъдещето”, номинираните дами влизаха развълнувани в залата. На червения килим ги посрещаше екипът на GRAZIA, готов да им съдейства във всяка една ситуация.

източник: GRAZIA

Церемонията започна с ефектно космическо изпълнение на балет Fame – четирите момичета ни пренесоха успешно в бъдещето, с помощта на изключително успешния декор зад тях – огромна високотехнологична десетка, символизираща Мрежата, в която днес всички живеем. Водещите поканиха на сцената главния редактор Поля Александрова, която резюмира мисията на вечерта „Триумф на технологиите” в няколко думи:  „Днес технологията е неразривно свързана с бита ни. От това как се придвижваме в малкия ни град, до научните открития, които достига науката с помощта на модерните средства, ние днес сме много повече от модерни хора. Живеем в свят, който се мени със скоростта на светлината. Днес откриваме, че има вода на Марс, а какво ли ще се случи утре, когато ще откриваме нови цивилизации, а дори вселени? Настоящето и бъдещето са необятни.” 

В специални видео визитки всички номинирани дами споделиха своето виждане за технологичното време, в което живеем – част от тях заявиха, че мечтаят някой ден да бъде открита машина, която с „едно щракване на пръстите да ликува всички неизличими болести”. Други споделиха, че е „крайно време да бъде изобретена машина за телепортация”, обосновавайки се, че това ще спести на хората много важно време. Повечето кандидатки за титлата се обединиха около идеята, че едно от нещата, които не може да се управлява с мобилно приложение, е любовта. Както и лошото настроение. Други заявиха, че не могат да си представят деня без обичайните си активности в познатите на всички ни социални мрежи. 

Една след друга победителките в десетото издание на Жена на годината излизаха на сцената, за да получат своите статуетки. На някои от тях това се случваше за втори или пореден път, други – се радваха на тази привилегия за първи път. Всички обаче се радваха на позитивната енергия в залата и на одобрението от страна на публика и читатели. 

Носител на статуетката в най-новата категория Хай тек и иновации стана Елица Панайотова  от София Тех Парк. Наградата й беше връчена от Христо Христов, изпълнителен директор на НетИнфо.

източник: GRAZIA

Наградата в категория Култура бе присъдена лично от генералния директор на НДК Мирослав Боршош на Слава Иванова, директор на националната галерия.

В категория Модни дизайнери статуетката грабна Нери Кара. Отличието й беше връчено от модния дизайнер Аргир Коватлиев.

Носител на статуетката в категория ТВ стана популярно дуо – комбината Лора Крумова и Галя Щърбева от НОВА тв. Наградата им връчи обичаният от всички актьор Румен Угрински.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


В категория Бизнес читателите на Grazia отличиха Веселина Мартинова от FF Group Bulgariа. Статуетката й беше връчена от Илиан Скарлатов, управляващ партньор в Mane Capital.

Модел-жена на годината стана Михаела Бориславова от Ivet Fashion. Тя беше зарадвана с отличието от друг топмодел на агенцията, Денис Георгиев. И двамата бяха придружени на церемонията от атрактивните си половинки.

В специалната категория на Fashion Days - Личен стил, победител стана Мария Силвестър, която благодари на всички номинирани дами в залата и приповдигна настроението на присъстващите с чувството си за хумор.

В по-сериозната категория Общество носител на наградата стана Надя Станчева от Animal Rescue Sofia. Стаутетката й бе поднесена от Емил Джасим – програмен директор на Център за Образователни инициативи и учител по история.

В най-атрактивната категория на вечерта Музика, категоричен победител стана Михаела Филева, която беше на церемонията в компанията на половинката си и поддържаше от мястото си в залата с овации и аплодисменти всички номинирани.

В другата нова категория „Интернет”,  в която беше номинирана и водещата Диана Алексиева, наградата остана в ръцете на Сибина Григорова, заради работата й по проекта webcafe.bg.

Последна на сцената излезе Снежина Петрова, която стана абсолютен победител в категория Актриси. Със статуетката я зарадва нейният колега и приятел – актьорът Владо Пенев, който пристигна на церемонията в компанията на Марта Вачкова.

По време на вечерта бяха връчени и три специални награди. Призът „Послания във времето” на Pandora беше връчен на певицата Белослава от Джули Лепоева. Наградата „Четенето ще спаси света” беше доставена на Жаклин Вагенщайн от Колибри от писателя Калин Терзийски. А наградата за „Утвърждаване престижа на България в Европа и по света” безапелационно беше присъдена на Заместник председателя на Европейската комисия г-жа Кристалина Георгиева, която в специално видео обръщение сподели, че България служи за пример за успешната роля на жената в обществото и че се надява този имидж на страната ни да се задържи още дълго време.

Вечерта украсиха и две музикални изпълнения – Михаела Маринова и  Михаела Филева, доказаха, че зад името Михаела стоят не просто две красиви жени, а и две изключително талантливи момичета.

Церемонията завърши с колаж от благодарствени речи на бивши носителки на наградата, много от които отново присъстваха в залата. Моменти на смях и сълзи, благодарствени усмивки и много искрени емоции, запечатани завинаги на лента. Моментът беше вълнуващ за всички гости на церемонията, които са пореден път се убедиха в стойността на най-женското от всички събития на годината.