Джъд Тръмп е страхотен, на мнение е Марк Селби, но за да стане един от най-великите на всички времена трябва да започне да печели повече от турнирите от Тройната корона в снукъра – Световно първенство, Шампионата на Обединеното Кралство и Мастърса.

38-годишният Селби, който през май спечели четвърта световна титла, има девет трофея от Тройната корона. Той изостава от рекордьора Рони О‘Съливан, който е с 20, Стивън Хендри с 18 и Стив Дейвис с 15 отличия от трите най-големи надпревари в снукъра. Той е наравно с Джон Хигинс, но води значително пред Тръмп, който има три – Мастърс и световна титла през 2019, и титла от Шампионата на Обединеното Кралство през 2011.

„Играчи като Джъд…той е страхотен, страхотен играч, но все още има три големи титли и някои хора винаги ще отбележат това. Сигурен съм, че в края на кариерата си ще е увеличил тази бройка. Той е все още млад и страхотен – но за да бъде сред най-великите на всички времена като Хендри, О‘Съливан, Хигинс, Дейвис, Марк Уилямс, трябва да печели Мейджъри. Хендри и О‘Съливан поглеждат към тези трофеи, както хората поглеждат към тези на Федерер, Надал и Джокович в тениса“, започна „Веселякът от Лестър“.

Селби коментира и изказването на Хендри, че четирикратният световен шампион изглежда като играча, който може да изравни или дори задмине рекорда на шотландеца от седем световни титли. „Стивън Хендри заяви, че аз съм най-вероятният и може би единствен човек, който да изравни или дори подобри рекорда му от седем световни титли. За да го подобря, това означава да спечеля още четири световни титли – двойно на постигнатото до тук. Дори за да го изравня ще ми трябват още три, много трудна задача. Седейки тук сега, ако спечеля още една световна титла до края на кариерата ми ще бъда много щастлив, защото знам колко е трудно. След това може би още две титли от Тройната корона, победи на Шампионата на Обединеното Кралство или на Мастърса. Те са големите титли, които всички помнят и съдят за твоята кариера“, завърши той.

"Мастърс"-ът започва на 10 януари 2022 година.