Марк Селби се класира за осминафиналите на Шампионата на Обединеното Кралство по снукър след успех над Хосеин Вафаеи с 6-2 фрейма. Двубоят започна равностойно, като двамата си размениха по един халф-сенчъри брейк – 65 за двукратния шампион в надпреварата в откриващата партия и 55 за иранеца в третия фрейм.

На почивката резултатът бе равен – 2-2, след убийствен четвърти фрейм, продължил над час, в който Селби показа майсторството си под напрежение, за да изцеди съперника. Това бе видимо след 15-минутната пауза, когато „Веселякът от Лестър“ нямаше спирка и не даде фрейм до края на Вафаеи, записвайки още две серии над 50 точки – 50 и 52.

В спор за място на четвъртфиналите той ще играе с Бари Хоукинс. Напред след убедителни победи продължиха още Джак Лисовски и Кайрън Уилсън, надвили съответно Сю Съ и Кърт Мафлин. Съперници на Лисовски и Уилсън ще бъдат Сяо Гуодун и Греъм Дот.

Драма имаше в двубоя между Джо Пери и Джо О‘Конър, след като О‘Конър поведе с 5-2 и бе на топка от осминафиналите, но в крайна сметка отстъпи на „Джентълмена“ с 5-6. Пери ще играе с победителя от двубоя между Джейми Джоунс и Александер Урсенбахер.