Претендентът за световната титла по снукър Марк Селби изнесе феноменална трета сесия във финала срещу Рони О`Съливан и води с 12-11 фрейма преди заключителната сесия тази вечер.

Веселякът от Лестър изоставаше с 5-10 миналата вечер и със 7-10 в началото на третата сесия. Той обаче спечели общо шест поредни фрейма, демонстрирайки много силен снукър и най-вече феноменална психика, за да излезе напред. О`Съливан успя да се пребори за 22-ия фрейм след куп пропуски и от двамата, но изпусна следващия по шокиращ начин. Петкратният световен шампион имаше нужда само от розова, за да си осигури преднина преди финалната сесия, но необяснимо защо се опита да развие и черната на борда.

Селби избухна във втория ден, всичко ще се реши в последната сесия

източник: Gulliver/Getty Images

В крайна сметка Рони изпусна розовата, а Селби не изпусна отдалия му се шанс и взе фрейма за преднина от 12-11. Финалът в "Крусибъл Тиътър" в Шефилд се играе до 18 фрейма, което означава, че любителите на снукъра могат да видят потенциално още 12 фрейма в решаващата, четвърта сесия, която започва в 21:00 часа българско време. /БГНЕС