Седем медала спечелиха българските атлети на Балканиадата за юноши и девойки до 17 г. в Анкара (Тур). Единствената титла в турската столица спечели Георги Цонов, които триумфира в тройния скок с 15,72 м.

Балканският шампион е син на легендарния български троен скачач и треньор в момента Стойко Цонов. Сребърни медали спечелиха Мариета Куцарова на тласкане гюлле с 13,52 м, Даниел Добрев в скока на дължина със 7,32 м и Анастас Папазов на тласкане гюлле със 17,44 м. С бронзови отличия си тръгнаха Карин Околие на 100 м с 12,20 сек, Галина Николова в скока на височина – 171 см и Митко Ценов на 2000 м с препятствия с 6:19,32 мин. България участва на Балканиадата в Анкара с 28 атлети във всички 28 дисциплини.

“Това е поредната добра изява на младите български атлети", коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. "Обнадеждаващо е че всички формации при юношите и девойките непрекъснато ни радват, като изключително впечатляващ в Анкара е резултата на Георги Цонов на троен скок. За неговата възраст постижението е сред най-добрите в света и негов личен рекорд”.