Американският национален отбор по баскетбол постигна втора поредна лесна победа на Олимпиадата в Пекин. ЛеБрон Джеймс и компания се наложиха над Ангола с 97:76 в мач от група Б. Това обаче вероятно ще бъде последната безпроблемна победа за САЩ в групата, тъй като им предстоят мачове с Испания, Гърция и Германия – отбори, които определено няма да се предадат без борба.

Дуейн Уейд вкара 19 точки, а Джеймс бе доминиращата фигура в срещата и в двата края на игрището. Дуайт Хауърд добави 14 точки, а Джеймс завърши с 12 за САЩ, но Майк Кжижевски със сигурност няма да е доволен от слабия процент на стрелба от тройката. За Ангола 24 точки вкара Карлос Мораиш, но звездата на тима Олимпио Чиприано изобщо не влезе в мача заради получената в първия мач контузия.

Следващият съперник на САЩ е тимът на Гърция – отборът, който изхвърли американците на полуфинал на последното световно първенство. Неслучайно наставникът Кжижевски и неговият щаб бяха в залата пет часа и половина преди мача на техния тим, за да наблюдават южните ни съседи.