Треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов извади по-точен мерник от двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева. Двубоят им се превърна в голямата атракция на турнира в клуб STIX в София, където спортни звезди играха билярд и дартс заедно с ученици от столични училища по случай Деня на детето.

Капитаните Мария и Сашо трябваше да определят в допълнителна партия по дартс победителя в турнира, след като отборите им събраха равни точки в двете дисциплини. Надделя Попов, който през този сезон е свикнал да печели – отново изведе мъжкия тим на ЦСКА до титла и купа на България, както и до полуфинал в турнира за Купата на европейската волейболна конфедерация.

В своеобразния тайбрек той постигна 1 точка повече от носителката на 5 олимпийски медала. Сред най-радостните след финалния изстрел беше синът на Мария – Валери, който игра за отбора на Попов.

В забавното състезание участваха също рали шампионът Крум Дончев, мотоциклетната сензация Мартин Чой, планината от мускули Динко Желязков – национал по културизъм, ученици от 35-о, 73-о и училището към немското посолство.

„Радвам се, че създадохме толкова добро настроение у децата. Още по-радостна ще съм, ако срещата им с известни състезатели и треньори ги запали да спортуват активно”, заяви Мария Гроздева.

„Това е един от начините да запалим младите да спортуват. Именно затова ще продължим да правим подобни мероприятия, а през лятната ваканция, всеки един желаещ ученик ще може да взима безплатни уроци по билярд и дартс”, коментираха организаторите от STIX.