Една от най-атрактивните състезателки по художествена гимнастика на Русия Александра Солдатова е припаднала по време на Световната Чалъндж купа в Португалия. Новината съобщи личният треньор на националката Анна Дяченко.

Поради тази причина участието ѝ на предстоящото Световно първенство в Баку, Азербайджан, от 16 до 22 септември е под въпрос. Тя една от трите индивидуални гимнастички на Русия, които са заявени за състезанието.

„След едно от упражненията ѝ стана лошо, притъмняло ѝ на очите, загуби съзнание, затова единственото правилно решение беше да прекратим участието ѝ”, сподели наставникът на Александра Солдатова.

„Решението, дали Саша ще се възстанови за Световното първенство, ще вземе лично Ирина Винер (старши треньорът на националния отбор на Русия). Саша се старае и полага всички усилия, но решението ще бъде на старши треньора”, допълни Дяченко.

Преди да прекрати участие на турнира гимнастичката спечели златото в многобоя.

21-годишната Саша Солдатова е четирикратна световна шампионка, като има три сребърни медала и един бронзов. От Европейски първенства грацията има три златни отличия и още четири сребърни.

Другите две основни състезателки от националния отбор на Русия, на които се възлагат големи надежди за предстоящия шампионат, са сестрите Аверини – Дина и Арина.