Рекордът е факт!

Над 420 деца, лишени от родителски грижи, се състезаваха в пет вида спорт на 13-ия Великденски турнир, който играе роля на Национален шампионат. Лека атлетика, мини-футбол, бадминтон, тенис на маса и най-оспорваният турнир по баскетбол амбицираха малчугани и тийнейджъри на спортната арена в зала „Фестивална”. Доволен от състезанието, в което участваха представители от 29 български града, бе председателят на БСФДЛГ Анатоли Илиев.

„Радвам се, че години наред работихме в правилната насока. На първите турнири децата бяха по-малко дисциплинирани и участваха по дънки, а сега вече са само със спортни екипи, повечето спечелени от нашите състезания. Резултатите естествено се повишават и дори вече има готови състезатели, които равностойно могат да продължат образованието си в спортните училища.”- сподели след закриването на Националния шампионат Анатоли Илиев.

Отново вече по традиция големи наши спортисти уважиха децата на официалната церемония по награждаване, а най-атрактивната част за децата бе демонстрацията на сумо националите, начело с президента на федерацията Петър Стоянов - Вожда, победителят от международния турнир в НСА - Христо Христов и малкият Здравко, тръгнал упорито по стъпките на баща си - големия Вожд.

 

Красивите ни участнички от зимната олимпиада във Ванкувър - сноуборидската Сани Жекова и алпийката Мария Киркова останаха впечатлени от състезанието в зала „Фестивална” и обещаха на новите си приятели и занапред да продължават да ги подкрепят.

„Ако искате да сте здрави и красиви - спортувайте. Не се отказвайте от мечтите си и ги следвайте.” - казваше Сани на девойките, които искаха съвети от нея как да изглеждат добре.

Спортният министър Свилен Нейков бе също доволен от организацията. Той имаше честта да открие церемонията по награждаването и връчи медалите и грамотите, заедно с предметните награди на победителите в турнира по мини-футбол.

Генералният спонсор на БФДЛРГ - ОББ и партньорът за четвърта поредна година Мосю Бриколаж благородно заявиха, че тези каузи си струват усилията и средствата, независимо от тежките финансови времена.