Пред спортни дейци, общински съветници, медии и граждани кметът на община Сандански Кирил Котев обяви, че в Сандански ще бъде изградена нова многофункционална спортна зала.

За възможността Сандански да се сдобие с новата дълго чакана придобивка кметът Котев изказа благодарност към премиера в оставка Бойко Борисов за неговата стабилна политика, благодарение, на която ще се реализира този проект . Благодарност кметът отправи и към зам. председателят на ГЕРБ -Цветан Цветанов, който преди няколко месеца застава плътно зад идеята на община Сандански и отговорно изпълни поетия ангажимент - Сандански да има спортна зала.

Зала в Сандански

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

Проект на новата зала бе представен от нейния проектант арх. Любомир Парапанов, млад санданчанин. Залата ще се намира в долната част на двора на гимназия „Яне Сандански“, където комуникацията и лесния достъп са изиграли основна роля при избора на местоположение. На подземно ниво ще бъде изграден паркинг за 26 автомобила. Освен спортна зала с 360 места, построена според всички норми и изисквания, включително и достъп за хора в неравностойно положение и два аварийни изхода, залата ще има собствен фитнес център, заведение и съблекални.

Конструкцията на спортното съоръжение, за което ще бъдат отпуснати 2,3 млн. лева, е стандартна и компактна с цел нейната 100 процентова експлоатация.

От спортните клубове на община Сандански изказаха своята подкрепа и адмирации към кмета Кирил Котев, че град като Сандански, с будни и спортуващи млади хора, заслужено вече ще имат място за изява и спорт.