Таекуондистът Кало Бинев стана шампион, след като безапелационно победи съперника си на финал с 16:4, състезавайки се в категория до 54 кг. Качвайки се на най-високото стъпало на стълбата на победителите и с този резултат, Кало за пореден път доказа, че дори и на тази крехка възраст, България има състезатели с които може да се гордее , както в страната, така и в чужбина. Това се случи на държавното първенство по Таекуондо за мъже и жени, което се проведе на 6 март в София.

Припомняме, че едва на 17, Бинев с лекота грабна и бронза състезавайки се в категория мъже на европейското в Румъния, а зад гърба си има вече и титлата европейски шампион от европейското клубно първенство за младежи, вице европейски сребърен медал на 42 рия Dutch Open шампионат за младежи,второ място в Европа от Атина през 2012 г., както и многобройни първи места от европейски и световни турнири.

Но победите за клуба „Сунг – Ри Атлантик“ с треньор Пламен Трънски не приключиха до тук. За същия клуб, златни медали в отборните срещи взеха и състезателите в по тежки категории. Това са - Георги Стоянов в категория до 63кг. , Цанислав Димов, който пребори Теодор Георгиев в категория до 74 кг. и Борислав Богданов , състезаващ се в категория до 87 кг. Бронз пък донесе Мирослав Миленков. Така клубът на Трънски се класира на първо място на първенството с общо 4 златни медала и взе титлата - отборен шампион.

На второ място на държавното състезание по Таекуондо се класира клуб „Форс- София“ с 2 златни отличия, завоювани от Даниел Турнов до 68 кг и Мартин Гърков до 58 кг, а трето място зае клуб „Гладиатор - Дупница“ с 3 сребърни и 1 бронзов медал. Това е състезанието, което ще определи участниците за предстоящото европейско първенство за мъже в Швейцария.