Само една въпросителна остана в националния ни тим по свободна борба за състава, който ще изпратим на Световното в Баку. След схватките по-рано днес в зала „Диана” са ясни участниците в следните категории: 55 кг. Радослав Великов – световен шампион от 2006-то година, 60 кг. Анатолий Гуйдя – вицешампион от Европейското в София, 66 кг. Николай Паслар, 74 кг. Михаил Ганев, 84 кг. Мирослав Гешев и 120 кг. Божидар Бояджиев. Предстои да се определи кой ще представя страната ни в категория до 96 килограма.

„Искаме достойно представяне и ще търсим максимални квоти”, сподели старши треньорът на тима ни Иван Цонов, който потвърди още, че Серафим Бързаков пропуска Световното в Баку, но тренира и се готви за Олимпиадата. „Не се е отказал. Серафим имаше сериозна травма.Трябва да го оставим една година да работи спокойно”, коментира Цонов, а по повод неговата категория заяви: „Надяваме се Паслар вземе квота, а после най-добре подготвеният ще отиде на Игрите. До Олимпиадата обаче има много време. Никой не знаем кой ще е готов.”

Иван Цонов сподели още, че в националния има пълна информация от всички конкурентни състави: „Първенството ще е жестоко.”