Бившият боксов национал на България Самет Хюсеинов ще дебютира като професионалист на галавечерта „Завръщането” от веригата Боксмания. Шоуто ще се проведе на 18 май в столичния „Зимен дворец на спорта”.

Хюсеинов направи големия си удар на Eвропейското първенство в Пловдив през 2006-та, когато достигна до четвъртфинал в категория до 60 кг. Там се изправи срещу олимпийския и световен шампион Алексей Тишченко. Българинът от Омуртаг даде сериозен отпор на суперзвездата, но беше отказан във втория рунд.

Хюсеинов, който е бивш шампион на България, спря с бокса за няколко години, но отново се завърна в боксовата зала. Талантът вече ще се боксира под името Симеон Христов. Той ще бъде представляван от боксовия мениджър Васко Василев.

Зрелищно дерби в тежка категория очаква феновете на професионалния бокс. Един срещу друг ще застанат Таяр Мехмед от Бургас и Кристиян Кирилов от София. Двамата се биха през февруари, но двубоят завърши наравно.

В основния мач на шоуто Алексей Рибчев ще се бие за интерконтиненталната титла на Универсалната боксова организация срещу Хавиер Криспуло Андино - Аржентинската кобра. Срещата е в 12 рунда. Южноамериканецът пристига в България на 14 май. На ринга ще се завърнат бившият европейски вицешампион при аматьорите Спас Генов, който от няколко години живее в Германия, и световната шампионка при жените Галина Иванова. Те ще боксират със съперници от Сърбия.

Билетите за галавечерта са по 15 и 20 лв. и вече се продават в мрежата на „Тикетстрийм”. Зрителите ще участват в томбола, с четири големи награди - уикенд за двама в суперлуксозния комплекс „Флоримонт Банско”.