Световният шампион по бойно самбо и състезател по ММА Веселин Иванов беше обявен за спортист номер 1 на Стара Загора за 2015 година. Иванов спечели световната титла на първенството в Казабланка (Мароко) и това наклони везните да бъде избран единодушно за най-добрият спортист на града през тази година. 

Наградата получи баща му Валентин Иванов, който му е бил и първи треньор. Беше връчен и чек за 1000 лева. 

Веселин Иванов живее и тренира в Англия и затова нямаше физическа възможност да присъства на церемонията, която се проведе в спортна зала "Иван Вазов". Но Веселин Иванов отправи специално видеопослание към присъстващите и благодари за наградата. За най-добър треньор беше избран Жельо Добрев от клуба по лека атлетика Берое. 

За отбор на 2015 година беше избран ПФК Берое, който през миналия сезон за първи път спечели сребърните медали от първенството на "А" група. Наградата получи защитникът Веселин Пенев. 

Паралолимпийките Иванка Колева (лека атлетика) и Ганка Иванова (бадминтон) също бяха отличени с награди на церемонията. Христо Михалев (бадминтон) получи приза за най-добър ветеран. 

При преподавателите в основното училище беше наградена Динка Вълева от Пето основно училище "Митьо Станев" за спечеленото първо място на финала на ученическите игри по лека атлетика за момчета 5-7 клас. Наградата за учител номер 1 в средното училище получи Ваня Христова от ГПЧЕ "Ромен Ролан", за спечеленото първо място на ученическите игри по бадминтон за момчета 8-10 клас. 

Най-перспективен млад състезател е Мариян Михалев, седми на световното първенство по скокове на батут в Одензе (Дания), който също получи чек за 1000 лева. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS