Ирландецът Сам Бенет от отбора на Бора-Хансгрое спечели втория етап от 77-мото издание на Обиколката на Испания.

Тази година Вуелтата стартира с три етапа в Нидерландия, като днешният бе с дължина от 175,1 километра от Хертогенбош до Утрехт и бе решен с финален спринт, при който Бенет се възползва най-добре от работата на съотборниците си. Той пресече финалната линия с време от 3 часа, 49 минути и 34 секунди.

На второ място остана датчанинът Мадс Педерсен от тима на Трек-Сегафредо, а третата позиция бе заета от белгиеца Тим Мерлие от Алпецин-Декьонинк.

С времето на 31-годишния Бенет финишираха и голяма част от претендентите за генералното класиране. Промяна на носителя на лидерското червено трико обаче ще има, тъй като неговият носител Роберт Гесинк от Йъмбо-Висма финишира на 43 секунди от Бенет. Така начело в подреждането излезе съотборникът и сънародник на нидерландеца Майк Тьонисен. С равно време с неговото е и трикратният победител Примож Роглич (Словения).

В неделя предстои третият етап от Обиколката на Испания, който ще бъде и последният извън пределите на Иберийския полуостров. Той е с дължина от 193,5 километра с начало и край в Бреда.