Френският лекоатлет Салим Сдири, който на 13 юли бе уцелен от копието си Теро Питкеметис по време на турнир в Рим, заяви, че ще даде под съд копиехвъргача, заради който ще пропусне Световното първенство през следващия месец. Той бе изписан от болницата, а състоянието му е стабилизирано.

Скачачът на дълъг скок е недоволен от отношението от страна на Теро Питкеметис и Федерацията по лека атлетика на Финландия, които не проявили съчувствие и не подкрепили пострадалия.

Салим Сдири дори заяви, че човекът, чието копие го прониза, не го е посетил нито веднъж в болницата. Той обеща, че всичко това “ще се проточи във времето” и очевидно нещастието няма да бъде забравено бързо.

От своя страна президентът на Федерацията по лека атлетика на Финландия Бернар Амсалем подчерта, че в случай на съдебно разбирателство скачачът ще може да се обърне към юристите, които са на разположение на централата.

Инцидентът се случи по време на надпреварата от Златната лига в италианската столица. Теро Питкеметис изпусна копието си, което полетя към сектора за дълъг скок, и се заби в тялото на Сдири.

Лекоатлетът бе хоспитализиран веднага, но изписан само след ден. Състоянието му обаче се влоши и той отново бе откаран в болницата.

Сдири заяви още, че вече може да ходи нормално и да се храни без проблеми, но все още има проблеми със засегнатите органи.