Тезджан Наимова, Ивет Лалова и Инна Евтимова ще бъде българското трио в спринта на шампионата в Япония. Съвсем възможно е да имаме две българки във финала - нещо, което ще бъде уникално като постижение в историята на родната атлетика.

Според президента на българската федерация, Инна не е реализирала своите възможности на Европейското за девойки и на предстоящото Световно ще гони по-добър резултат, но все още е твърде рано за нея да бяга във финала. Рано, но не е невъзможно! За Ивет важно е участието, тъй като голямата й цел са Игрите в Пекин. Тя все още не е на 100 процента готова след тежката контузия и дългото възстановяване. Ивет обаче е боец и винаги ни е изненадвала приятно.

Тезджан Наимова - това е голямата българска заплаха за тъмнокожите газели в спринта. Блондинката с чаровна усмивка е амбицирана за нещо голямо, резултатите и този сезон загатват за апетит към медалите, но важно понякога е и късметът да ти помогне.

Дано българските атлети се представят достойно в Осака и защитят авторитета на българската школа, особено след допинг скандала с Венелина Венева и Ваня Стамболова. Двете са със спрени състезателни права - съдбата им е в ръцете на Арбитража.

Какво следва чуйте от Добри Карамаринов - президент на БФЛА.