С икони, много цветя, пита с мед и много надежи бе изпратен националният ни отбор по художествена гимнастика за Европейското първенство, което ще се проведе през седмицата в Бремен, Германия.

Най-големи очаквания има към индивидуалната ни състезателка Силвия Митева, която ще се конкурира с най-добрите на Стария континент. Освен нея, в индивидуалната надпревара при жените ще участва и Моника Минчева, която води пълноценни тренировки от няколко седмици, заради контузия, която забави подготовката й.

По време на продукцията „На добър час”, провела се в зала „Раковски”, ансамбълът в състав Катрин Велкова, Елена Тодорова, Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова и Цветелина Найденова показаха двете съчетания, с които ще се представят на шампионата в Германия.

Страната ни ще има и две състезателки при девойките - Диляна Боцева и Анастасия Киссе . Отборът ни допълва ансамбълът при девойките в състав Кристина Великова, Ингрид Цветкова, Ирена Гайдарджиева и Деница Велевска.

Националният тим заминава за Германия утре, а надпреварата ще се проведе от 15 до 18 април в Бремен.

Повечето гимнастички са здрави, като притесненията на старши треньора Илиана Раева са свързани предимно с Ренета Камберова от ансамбъла при жените, която ще играе с разкъсан менискус. Веднага след прибирането на тима от Германия тя ще бъде подложена на операция, за да може да се възстанови възможно най- бързо.

Един от най-големите феновете на националния отбор в България – Ани, подари персонални икони на Св. Георги на всеки състезател и треньор, които да носят късмет на грациите ни в Германия.