Майк Тайсън е бивш шампион по бокс в тежка категория, осъждан изнасилвач, актьор и… фен на гълъбите.

44-годишният Тайсън, който отхапа част от ухото на Ивендър Холифийлд в боя им през 1997 година, показва нежната страна от себе си в ново тв шоу като човек, чиято голяма страст е отглеждането на гълъби. Но не градински гълъби, а състезателни.

Според боксьора, гълъбите са първите пернати приятели на човека. "Taking on Tyson", което стартира по "Animal Planet" през март, е документален филм от шест част, в които бившият шампион в тежка категория се завръща в Бруклин, за да организира състезания с гълъби.

Тайсън разкрива в шоуто как е бягал от училище заради хулиганите, но е намерил утеха и спокойствие в отглеждането на гълъби. Неговият гълъбарник в момента е до фитнеса, където е тренирал преди години.

Шоуто показва Тайсън и други фенове на гълъби да тренират птиците си и да ги подготвят за състезания. "Това правим. Нашите животи са отдадени на гълъбите. Така бе, дори когато се биех на ринга или бях в затвора", сподели Тайсън. "Това не е хоби. Това е нещо, което ще правим до края на живота си", добави "Железният Майк".