Осемкратният носител на Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев завърши четвърти в третия старт от СК по плувен маратон на дълги разстояния в аржентинския град Виедма с дължина 15 километра.

Българинът измина дистанцията за 2:47.0 часа като през цялото време не се чувстваше комфортно във водата. Причината за това е тежкият вирус, който прикова към леглото Стойчев за няколко дни, като той взе участие в старта с помощта на антибиотици.

Първи се нареди Михаел Дмитриев от Израел с време 2:45.20 часа, следван от германеца Александър Студински с 2:45.22 часа и представителят на домакините Дамиан Блаум с 2:45.50 часа.

„Беше ми много тежко. Не се чувствах добре. Още след старта в Росарио имах силни болки в корема, гадеше ми се. Имах и температура. Когато пристигнахме във Виедма разговарях с доктора на състезанието, който ми предписа специален антибиотик, за да мога да се възстановя. Не успях напълно да възвърна формата си, но пък взехме решение в последния момент с треньора ми Красимир Туманов да участвам”, каза Стойчев.

В генералното класиране за Световната купа Стойчев се движи на трето място с 24 точки актив. Той изостава на четири точки зад лидера Блаум и на две зад Александър Студински.

Петър Стойчев и неговият треньор Красимир Туманов се завръщат в България във вторник късно вечерта с полет от Франкфурт.