Симона Пейчева празнува един от най-хубавите си рождени дни. Без тренировки, лагери, състезания, пътувания, ограничения, а в очакване на най-хубавото събитие – да стане майка. Грацията, която сложи края на състезателната си кариера след Олимпиадата в Пекин бе залята от поздравления, като бройката я изненада. Грацията очаква първородния си син да се роди до месец. През бременността си до момента, тя е качила едва 8,5 кг, разкри пред Гонг. Чаровната грация днес празнува своя 24 рожден ден.

Ето какво сподели Симона Пейчева, вече на 24 години пред Гонг: С 8,5 килограма наедрях през последните осем месеца. Първите 2-3 ги усетих най-много. Странно ми беше, защото до сега максимум бях качвала 1-2. После с напредването на бременността, разбрах, че съм качила само толкова. Радва ме това, не съм като някои които качват 20.

За първи път не усещам рождения ми ден като специално очаквано събитие, причина за това е, че след по-малко от месец ми предстои много по голямо изживяване – раждането на първото ми дете. От началото на деня съм изключително щастлива.

Очарована съм колко много хора се сетиха за мен и ми се обадиха с поздравления. От години празнувам рождения си ден на път, по време или при връщането ми от един от най-големите турнири от Световната купа в Корбей Есон. Чувството сега е доста по-различно. Ако материални подаръци получих доста големи, но най-много ме изуми, че дребни жестове ме трогнаха много повече. До сега май си мислех, че ме поздравяват защото съм световна шампионка. Очаквах хората да ме позабравят, но не е така.

Сега предвид напредналата ми бременност ще празнувам с най-близките ми на не толкова пищен купон. Оптимист съм за българската художествена гимнастика и нейното развитие. Спортът ни е малко субективен.това, което показва Силвия Митева и местото, което си извоюва ме изненадва приятно. Това момиче, с което разликата в годините ни е една година, доказа, че толкова много години седя в залата, не я пускаха на състезания, си дочака собствения момент, за да се докаже пред България и света. Дано всички националки имат още по-голям успех. На всички м желая най-вече много здраве, защото това е най-важното.

Надявам се нещата да вървят в положителна посока и българската художествена гимнастика да бъде толкова, а и още по по-добра от преди. И бивши мои колежки ми се обадиха. Толкова съм изумена от бройката на хората, които ми се обадиха, че три пъти само до следобед си зареждам телефона. Не мога да смогна на обажданията. Имам чувството, че толкова много поздравления не съм приемала за целия си живот. Хора, които не съм срещала от години се сетиха за мен.

Това ме трогна страшно много. Не го очаквах всичко това. Всичко, което ми пожелават е хубаво, но най-ценното е да си здрав. без него няма как да преодолееш. Винаги си пожелавам, а и пожелавам е здраве. Без него трудно можеш да се справиш в живота. На мен, на моето семейство, на близките ми и на бъдещето ми дете пожелавам най-важното - здраве!