Цели 23 гола паднаха в съботните два мача от силния международен турнир по плажен футбол Varna International Beach Soccer Cup.
 
В първата среща носителят на титлата на България МФК Спартак загуби от шампиона на Москва Новатор с 3:6. Варненци поведоха в резултата след много красив гол на вратаря Добромир Господинов, който стреля от своята половина и вкара топката в "паяжината" на съперника. Руснаците обаче изравниха много бързо чрез Иван Тетерин. Втората третина мина почти изцяло под диктовката на футболистите на Новатор, които вкараха три гола чрез Руслан Палетски, Артам Галенников и Рустам Шакмелян. 

Спартак успя да намали разликата чрез Филип Филипов в началото на третата част, но руснаците, в чиито редици има няколко младежки и мъжки национали на страната, отново вкараха чрез Алексей Красночеков. Мартин Великов върна надеждите на своя тим след страхотен гол със задна ножица, но Тимур Джакабов сложи точка на спора, вкарвайки за 6:3.

Във втория за деня мач румънският шампион Уест Дева надигра първенеца на Англия - Силесия, в голово шоу с 9:5. Както и вчера срещу МФК Спартак, днес над всички бе капитанът на северните ни съседи Мачи. Той вкара цели пет гола, като отново два от тях бяха със задни ножици.

Така в неделя в 11 ч. последният мач от програмата между Уест Дева и Новатор ще определи и шампиона в турнира, тъй като и двата тима събраха по две победи. На трето място завършиха домакините от МФК Спартак, които са с една победа и две загуби, а четвърти е тимът на Силесия, тъй като е с три поражения.

Надпреварата бе основна тренировка на варненския клуб за предстоящото в края на месеца участие в Шампионската лига по плажен футбол, която започва в края на месеца в Назаре, Португалия.

Съорганизатор на проявата е Община Варна, а турнирът е част от кандидатурата за Европейски град на спорта през 2019 г.