Националният отбор на Русия направи своята официална тренировка за Световната купа в Арена Армеец София. “Сборная” пристигна у нас с представителки в индивидуалната надпревара, без ансамбъла, който ще представя страната на Олимпиадата в Лондон.

Голямата звезда на отбора, Евгения Канаева, предизвика огромно внимание по време на подиума. Редица фенове на олимпийската и световна шампионка изгледаха съчетанията на очарователната гимнастичка, а след това използваха възможността да си вземат автограф и да се снимат с именитата състезателка.

Евгения Канаева, която има всички възможни титли, пристигна у нас след претърпяно вирусно заболяване, което й попречи да участва на Световната купа в Пемза (Русия) преди няколко дни.

Руските гимнастички проведоха официалната си тренировка

източник: Gong.bg, Станислава Кръстева

Въпреки че все още не е напълно възстановена, грацията демонстрира изключително топло отношение към българските фенове, както и към представителите на медиите.

Руските гимнастички проведоха официалната си тренировка

източник: Gong.bg, Станислава Кръстева

Официалното занимание на състезателния килим обаче не бе от най-сполучливите за Канаева. Рускинята допусна редица грешки, което видимо я разстрои. Независимо от това, гимнастичката изрази своя оптимизъм относно предстоящото състезание. Канаева е за първи път в София, тъй като пропусна миналогодишното издание на турнира.

Руските гимнастички проведоха официалната си тренировка

източник: Gong.bg, Станислава Кръстева

Останалите две елитни състезателки на Русия Дария Кондакова и Дария Дмитриева също изиграха своите нови композиции по време на заниманието в Арена Армеец.

Олимпийският отбор на страната обаче все още не е окончателно определен. Треньорът Ирина Винер ще определи двете състезателки, които ще представят Русия на Игрите в Лондон, едва след Европейското първенство.

Националният отбор на България ще проведе официалната си тренировка от 14.30 до 15.00 часа.