Руската преса посрещна със суперлативи отличния старт на Сборная на световното първенство по художествена гимнастика в Монпелие, Франция. Страна вече завоюва два златни медала на Евгения Канаева на топка и на обръч. На второ място (отново в двата уреда) след нея се нареди друга руския – .

"Коридата започна! Нашите "художнички" печелят злато в родината на торерото", това е заглавието на големия спортен ежедневник Советский спорт, който цитира и Евгения Канаева.

"Аз винаги съм уверена в нашия отбор, че той е много добър и се представя добре и достойно, каза олимпийската шампионка Канаева. Аз съм много щастлива, че имаме такъв силен отбор. Но когато аз се състезавам, не мисля кой какви оценки има, как се представя.

Старая се да се абстрахирам от това, защото аз се състезавам сама, а не с останалите момичета от отбора, и трябва да изпълнявам своите съчетания, а не чужди.“

„Чувствах се добре, бях в прекрасно настроение и по принцип играех с удоволствие, за което се радвам много. Няма тайни, аз имам хора, които са с мен, които преди всичко работят всеки ден, от ден на ден ме усъвършенстват, усъвършенстват. Аз никога не броя медалите, аз просто получавам удоволствие и съм доволна, че това се получава“, завърши Евгения Канаева, която в последните години е абонирана за първото място на каквито и да е турнири в художествената гимнастика.