Някой са способни на сериозни жертви за да постигнат това, което русокосата Сесил Каратанчева получи без никакви проблеми - казахстанско гражданство.

Скандалната руска щангистка с казахстанско гражданство Светлана Подобедова призна, че е сключила фиктивен брак за да участва на Олимпиадата в Пекин. Това обаче не се случи, тъй като руската федерация подаде контестация, която бе уважена от международната федерация по вдигане на тежести.

Светлана е сериозно име в щангите. Тежкоатлетката спечели златен медал на Европейското първенство в София през 2005 година, същата година остана трета на Световно. Подобедова регистрира световен рекорд на 2 юни 2006, когато в своята категория до 75 килограма записа резултат от 286 в двете движения.

„Сключих фиктивен брак. По този начин се опитах да спечеля право да участвам на Олимпиадата в Пекин. Това обаче не се случи. В действителност никога не имало никаква любовна история. Направих това, за да участвам на Олимпиадата. Казаха ми къде да подпиша и аз подписах - това е. И на него казаха. И той подписа. Ние вече подадохме молба за развод. Срокът на делото още не е дошъл, затова аз още не съм разведена. Но възнамерявам да го сторя в най-близко бъдеще. Не съжалявам, че заминах за Казахстан, в тази страна виждам своето бъдеще. Не искам да се връщам в Русия", заяви Подобедова.