Олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова сподели по време на награждаването от ДАМС, че кадрите от Олимпиадата в Пекин завинаги ще останат в съзнанието й.

„Все още сме в съзнанието на хората. Много често се случва да ме разпознаят на улицата. Всички си мислят, че досаждат, но - не, напротив. Това за мен е много трогателно, много се радвам, когато ми поискат автограф. Надявам се тези деца, които ми искат автографи, поне с нещо да съм ги запалила и да съм някакъв пример за тях, защото и аз бях едно обикновено дете, което си играеше на ластик и на ръбчета на улицата, успях с много труд в спорта. Емоциите в спорта са незаменими. Паричните награди се изхарчват, а емоциите не могат да се купят с нищо”, заяви Руми Нейкова и добави:

„Неминуемо ежедневието ми се промени. Нямам физическата възможност да съм навсякъде, пък и съм обещала на децата след Пекин да съм с тях. Не мога да бъда чак толкова смела, че да си мечтаят след четири години да съм пак на Олимпийски игри. Не мисля, че това е реално. Казах, че ще размисля, но не съм обещала.”