Рони О’Съливан се класира за рекорден 20-и път на четвъртфиналите на Световното първенство по снукър, след като разгроми с 13:4 Марк Алън в “Крусибъл”. Досега Ракетата споделяше върховото постижение за участия на тази фаза със Стивън Хендри, но вече го задмина и по този показател.

Общо два сенчъри брейка и осем точкови серии над 50 бяха достатъчни на Гения от Чигуел да спечели 71-ия си мач в “театъра на мечтите”, което също е повече от всеки друг играч в историята (Хендри е със 70).

Следващият съперник на О’Съливан ще бъде Стивън Магуайър, който по-рано през деня се справи със съпротивата на Джао Шинтонг с 13:9.

В днешната следобедна сесия Ракетата се нуждаеше от само един фрейм, за да фиксира победата си, като в предишните два сегмента от двубоя си бе осигурил комфортен аванс от 6:2 и 12:4.

Това бе едва втори сблъсък между Рони и Пистолета в “Крусибъл” след онзи през 2009-а, когато северноирландецът спечели с 13:11 по пътя си към полуфиналите. Очакванията за равностоен дуел сега обаче не се оправдаха, тъй като превъзходството на световния номер 1 бе прекалено отчетливо.

Четвъртфиналът между О’Съливан и Магуайър ще се разиграе вторник и сряда следващата седмица.