Петкратният световен шампион Рони О‘Съливан разкри, че може спокойно да играе до 55, дори 60-годишна възраст, имайки предвид стила му на игра.

"Ракетата" се подготвя преди Световното първенство по снукър в шефилдския театър Крусибъл, което беше преместено от традиционния си слот през април-май за 31 юли-16 август. Веднъж 17-годишният О‘Съливан игра срещу Фред Дейвис, когато осемкратният световен шампион все още играеше професионално на 79-годишна възраст, печелейки с 5-1 в квалификация за Гран При през 1993.

„С моята игра, мога спокойно да играя до 55, дори 60-годишна възраст. Поглеждам към останалите в Тура, виждам какви млади таланти навлизат и нямам кой-знае колко големи притеснения. Почти не тренирам и въпреки това стигам до финалите и печеля турнири, и съм дядо. Все още се наслаждавам на битката“, каза той. „Геният от Чигуел“ вярва, че снукърът няма да бъде същият без него, независимо че по-рано прие, че няма човек по-голям от спорта, но чувства, че хората ще говорят за него по същия начин както за 15-кратния шампион от Мейджърите в голфа Тайгър Уудс.

„Не казвам, че снукърт няма да оцелее и че никой не е по-голям от всеки спорт. Но чувствам, че съм една от водещите фигури в снукъра по много начини и съм донесъл голямо вълнение и много различни привърженици към спорта. Сигурен съм, че това се дължи на енергията, с която играя. Когато говорим за голфа, на пример, има различно усещане, когато Тайгър Уудс участва в даден турнир. Не казвам, че съм „Тайгър на снукъра“, но винаги е по-добре Тайгър да носи червената риза в неделен ден“, добави "Ракетата".