Бразилската суперзвезда Роналдиньо очакваше осем години съботния четвъртфинал срещу Камерун и възможността да заличи болезнен спомен в кариерата си.

Нападателят на Милан игра срещу африканците в същата фаза на турнира на Игрите в Сидни през 2000 г. в мач, спечелен от Камерун, въпреки че завърши срещата с девет играчи.

Роналдиньо знае, че Бразилия трябва да затегне примката и да спечели единствения ценен трофей, който досега им се е изплъзвал. „Този ден бе много тъжен”, казва Роналдиньо, отбелязал единствения гол за отбора си тогава. „Надявам се този път да е различно. Това ще е специален мач, защото се срещаме с Камерун и имаме шанса да се класираме за полуфинала.”

Патрик Мбома поведе за Камерун в 17-та минута, преди Роналдиньо да изравни и да доведе срещата до продължения, по време на които Модесте Мбами донесе победата за отбора си седем минути преди края. Това беше голям успех за африканците, чиито футболисти Джереми и Патрик Нгуимбат получиха червени картони. Камерун даде най-доброто от себе си с победа над Чили с 2:1 в полуфинала с гол в последната минута и Испания на финала от дузпа. Роналдиньо играе тук като един от тримата състезатели, които имат специални разрешения, въпреки че са надхвърлили позволената възраст. Той вярва, че Олимпиадата ще му помогне също така да си възвърне формата преди неговия дебют в Серия А с отбора на Милан, към който той се присъедини от Барселона. Човекът с прочутия номер 10 на фланелката вярва, че по-големият му опит в сравнение с преди осем години на Олимпиадата в Сидни ще му е от полза в събота.