Българският колоездачен съюз предприе множество промени и рокади на дългочасовото си Отчетно-Изборно Общо събрание.

За нов председател на съюза бе избран с пълно мнозинство с явно гласуване Венелин Хубенов. Той досега бе вицепрезидент и се яви като единствена кандидатура да поеме кормилото на колелата. Хубенов ще бъде е председател на Управителния съвет, който вече ще бъде от 9, а не от 15 члена.
Досегашният председател Стефан Войнов отново не уважи сбирките на БКС и негласно се оттегли.
25 от 29 родни колоездачни клуба присъстваха на Общото събрание, а представителят на КС „Велос” катастрофира на път от Варна и не присъства.

Бяха направени промени в устава на съюза, според които планинското колоездене вече е комисия към БКС, генералният секретар ще има двама щатни помощници, по право в УС няма да влизат досегашните членове по длъжност и задължение.

Като основен проблем в Отчета на БКС бе изтъкната липсата на средства, бъдещето на Столичния колодрум. Вече са в ход на реализация двата проекта за закрити колодруми в Пловдив и Бургас.
„Благодаря за оказаната чест. За предишните 6 години направихме не малко и в България се чу за нас. Предстои обаче повече. Искам да ви уверя, че до момента никога не съм взимал еднолични решения, въпреки шушуканията пред последните 1-2 години. Държа за създаването на истинска арбитражна комисия. Ще обърнем внимание на бедните клубове. Вече са поръчани 100 велосипеда, които ще бъдат разпределени между вас. Имаме много идеи, а може да черпим и от италианския опит. Скоро трябва да подновим и автопарка си” сподели Венелин Хубенов непосредствено след избора му за председател на Българския колоездачен съюз.

Тоя разкри, че вече повече от 30 нации са заявили участието си в Международната колоездачна обиколка на България тази есен. „Ще се боря да спечелим още 2 квоти за Олимпийските игри в Пекин. Общата бройка може да бъде 4” завърши Хубенов.

Общото събрание на БКС започна с едноминутно мълчание в памет на загиналия снощи 16-годишен колоездач на клуб „Несебър” Жельо Желев, който на връщане от тренировка и бил смъртоносно блъснат от автомобил.