Изключително голям интерес регистрират организаторите на 26-ия Маратон на София. Няколко рок-банди ще свирят за феновете около стадиона, а водещ на шоуто ще е човек на Гонг - артистът в нашите редици Иво Райчев.

Трасето за класическата дистанция - 42,195 ще е около 12 обиколки в центъра, но според нашите специалисти маршрутът е удобен за българските участници.

Стартът е точно в 10.00 на 12-ти октомври пред Националния стадион „Васил Левски”.

Няма да допуснем участници в нито една дистанция, включително и масовия старт на 3,5 без медицински преглед. Пред състезателния преглед може да бъде извършен от личния лекар или от специализираните спортно-медицински заведения. Ще правим много малки изключения за преглед на място.”- заяви днес пред Гонг Пелагия Чернева от Столична община.

Тя поясни още, че записването конкретно за масовия старт започва в 8 часа и ще продължи до 9.40, стартът ще е 5 минути по-късно - 9.45 часа.

„Софийският маратон е начин да възпитаме младите хора в спорт. Очаквам освен учениците, цели семейства да дойдат и да се включат в този традиционен празник на столицата ни. Масовият спорт е болна тема за обществото ни в момента, затова се постарахме организацията тази година да е още по-добра и атрактивна.” - казва зам.кметът на София по културата и образованието Йорданка Фандъкова.