Иван Колев е новият президент на Българската федерация по лека атлетика. Той бе избран от Управителния съвет на федерацията, съгласно устава на БФЛА. 
 
Досегашният президент Добромир Карамаринов се оттегля от поста поради ангажиментите си като президент на Европейската федерация по лека атлетика. Той ще остане в историята на царицата на спортовете, като един от най-успешните ръководители на федерация. Той бе начело на БФЛА в последните 20 години. 
 
Според устава на федерацията Иван Колев трябва да довърши мандата на Карамаринов, който е до 2025 г. Тогава трябва да се проведе редовното Изборно събрание на БФЛА за всички ръководни органи. 
 
До скоро Иван Колев бе президент на СКЛА „Берое“ – Стара Загора, като под негово ръководство клубът отново стана един от най-големите в България. С помощта на Колев в Стара Загора се проведоха два Балкански шампионата по лека атлетика за мъже и жени (2013 и 2018 г), както и две издания на Европейската отборна купа по лека атлетика за мъже и жени (2015 и 2021 г)  и Балканската гала през 2017-та година. Иван Колев е член на Управителния съвет на БФЛА, избран единодушно по време на Общото събрание през септември т.г.
 
"Благодаря на Управителния съвет на федерацията и на всички клубове за оказаното ми доверие.  С благодарност за цялостната работа на г-н Карамаринов. Продължаваме работа със същия екип на федерацията. Предстои ни надграждане във времето. За всеобща наша радост имаме страхотно талантливо поколение, което с помощта на федерацията се надявам да покори световни върхове. С г-н Карамаринов като президент на Европейската атлетика моята отговорност е още по-голяма", заяви Иван Колев.