Роден талант триумфира в конния спорт в Божурище

Венцислав Изов

Венцислав Изов

Много успешно представяне записа тинейджърът Венцислав Изов във втория кръг на лигата по прескачане на препятствия “Ген. Крум Лекарски” в Божурище.

Младокът и неговият кон Езоп триумфираха в категорията при мъжете и жените, след като не допуснаха нито една грешка. 17-годишният представител на клуб “Опицвет” се справи не само с конкуренцията на по-големите родни ездачи, но с една от най-добрите гръцки състезателки Николина Макарона (Арк де Триумф), която остана на четвърто място.

За южните ни съседи надпреварата в Божурище е част от квалификациите за определяне на националния им отбор.

Втори се класира Светлин Иванов (Диамант), а трети остана победителят от първия кръг на лигата Венето Тенев с кобила Татяна.

Във възрастовата група при юношите спечели Христият Петров с Карлота. След приключване на стартовете най-добрият от младите ездачи ще бъде награден с тренировка с изявения роден национал Росен Райчев, който е селекционер на представителния ни тим при мъжете.

Общият награден фонд на лигата е 41 000 лв. Следващите стартове са на 10 и 11 юни. Финалът е на 23 и 24 септември.

Организатори са базата “Ген. Крум Лекарски” и едноименният клуб от Божурище, с подкрепата на федерацията по конен спорт и община Божурище.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове