Нийл Робъртсън продължава успешно защитата на титлата си на силния ранкинг турнир Тур Чемпиъншип, който се провежда в уелския град Ландъдно, след успех над Марк Алън с 10-6 фрейма.

„Гръмотевицата“, който миналата година надигра категорично Рони О‘Съливан във финала с 10-4, влезе във вечерната сесия с убедителен аванс от 7-1 фрейма, след като стартира със седем поредни партии на сметката си, гарнирани с брейкове от 76, 125, 94, 103, 68 и отново 125. „Пистолетът“ успя да вземе един фрейм преди доиграването и стартира вечерта с 66 точки.

Северноирландецът намали до 4-7 изоставането си, но Робъртсън на свой ред взе оспорвана партия, за да спре серията на противника. Алън успя да намали до 6-8 дефицита, но след сенчъри брейкове от 121 и 130 австралиецът закономерно намери място сред полуфиналистите в надпреварата.

Негов съперник отново може да бъде О‘Съливан, който играе с Марк Уилямс в сряда. Последният четвъртфинал, който ще оформи съперника на Джон Хигинс в полуфиналите, ще бъде определен от срещата между Джъд Тръмп и Лука Бресел, които играят в четвъртък.