Нийл Робъртсън ще започне защитата на трофея си на „Мастърс“-а срещу Шон Мърфи, отреди тегленият днес жребий. „Гръмотевицата“ грабна втора титла от надпреварата, която не попада в ранкинг системата, по-рано през годината, след като надигра убедително Бари Хоукинс на финала в „Алекзандра Палас“. Австралиецът започна бавно кампанията и ще се опита да се реваншира със силно представяне на Мастърса, след като отпадна в първи кръг на Шампионата на Обединеното Кралство, когато се изправи срещу шампиона от 2015-а година Мърфи.

Рекордьорът по титли от турнира Рони О'Съливан, който има седем отличия във витрината си, последното от които датира от 2017-а година, стартира срещу Люка Бресел.

„Това е добър турнир. Няма лесни мачове. Всеки един от тях е като финал. В надпреварата участват топ 16 в света, което е страхотно. Винаги е бил магически турнир, великолепно събитие“, коментира „Ракетата“ в студиото на Eurosport.

Един от финалистите на UK Championship - Дзюнхуей Дин, също е в жребия. Победа над Марк Алън в Йорк ще го прати в топ 16 и на Мастърса за сметка на сънародника му Бинтао Ян - при успех над „Пистолета“, той ще играе с двукратния шампион на „Мастърс“-а Марк Уилямс.

Пълен жребий за „Мастърс“-а:

Марк Селби - Синтун Джао

Джъд Тръмп - Райън Дей

Рони О'Съливан - Люка Бресел

Джон Хигинс - Джак Лисовски

Нийл Робъртсън - Шон Мърфи

Кайрън Уилсън - Стюарт Бингам

Марк Алън - Бари Хоукинс

Марк Уилямс - Бинтао Ян/Дзюнхуей Дин.