Нийл Робъртсън взе аванс срещу Шон Мърфи в откриващата следобедна сесия от двубоя помежду им във втория кръг на Световното първенство по снукър в Шефилд. Световният шампион от 2010 поведе на първенеца на планетата за 2005 с 5:3 след висококачествена игра и брейкове от страна и на двамата състезатели. Австралиецът дръпна на бърза ръка с 3:0 след 106 още в първия фрейм, но Мърфи се завърна в мача, за да намали изоставането си на 4:2.

Двамата си размениха в последствие сенчъри брейкове за край на сесията, като „Гръмотевицата от Мелбърн“ записа 124, а „Магьосникът“ се размина с максимума. Мърфи комбинира 14 червени с 14 черни, но последната останала червена на масата се разклати около закръглението на средния ляв джоб, което остави серията му на 112. Доиграването на сблъсъка между двамата бивши световни шампиони предстои в петък сутринта.

Междувременно, Али Картър си осигури участие във втория кръг в Крусибъл след успех над Джак Лисовски с 10:6 фрейма. Двукратният вицешампион в надпреварата ще се изправи срещу Джоу Юелун, който поднесе една от изненадите в Шефилд, отстранявайки световния номер 6 Марк Алън в първи кръг в сряда. След равностойно начало и 2:2, Картър спечели три последователни фрейма и не изпусна водачеството до края, въпреки че Лисовски се наслади на сенчъри брейк от 124, който го остави в играта.

Тази вечер от 21:00 часа предстои доиграването на двубоя от първи кръг между полуфиналиста от изминалата година Кайрън Уилсън и дебютанта Скот Доналдсън, като Уилсън води с 6:2 след първата сесия. По същото време, трикратният световен шампион Марк Селби ще започне двубоя си от втори кръг срещу своя сънародник Гари Уилсън, който надви в драматичен сблъсък Лука Бресел с 10:9 на старта в Шефилд. /БГНЕС