Кайрън Уилсън се класира за полуфиналите на Уелш Оупън, след като отстрани действащия шампион в надпреварата Нийл Робъртсън с категоричното 5-0 фрейма в зала „Моторпойнт Арина“ в Кардиф.

Австралиецът, шампион в два от последните три ранкинг турнира, не получи кой знае колко шансове в срещата и така в крайна сметка загуби за едва втори път в последния месец игра. „Воинът“ излезе победител след брейкове от 79, 67 и 63. 28-годишният англичанин взе реванш за поражението си от „Гръмотевицата“ в полуфиналите на Световната Гран При миналата седмица, когато отпадна от турнира след поражение с 4-6.

В спор за място на финала той ще се изправи срещу Рони О‘Съливан. Четирикратният шампион на Уелс също бе безапелационен в мача си с Марк Селби и триумфира след успех с 5-1.

Ракетата дръпна на бърза ръка с четири партии, преди „Веселякът“ да спечели фрейм на честта, след който да направи срещата малко по-интригуваща. В крайна сметка Рони затвори двубоя и след серии от 142, 95 и 85 се класира за нов ранкинг полуфинал в кариерата си.

В другия полуфинал съперници ще бъдат победителите от двубоите в късната сесия между Ян Бинтао – Джон Хигинс и Шон Мърфи – Джъд Тръмп. /БГНЕС