Ветеранът на UFC Антонио Силва, който записа една победа и седем загуби (всички с КО или ТКО) в последните си осем срещи в ММА, взе участие в кикбоксовото събитие на Glory, в което се изправи срещу шампиона в тежка категория Рико Верхувен.

Под внимание трябва да се вземе и фактът, че "Голямата стъпка" никога не се е състезавал професионално в кикбокс среща.

Тази битка не изглеждаше никак логична, но накрая стана ясно за какво иде реч, когато мениджърът на Силва призна, че клиентът му се бие, просто защото "има нужда от пари".

Не е изненада за никой, че Верхувен спечели тази битка с технически нокаут във първия рунд. Тогава холандецът успя да пласира тежък удар с крак в главата на опонента си, което изпрати Силва на земята, но той така и не се съвзе напълно от този ритник, което принуди съдията да спре срещата няколко секунди по-късно.

Тази битка никога не е трябвало да се състои и единственото позитивно нещо в нея бе, че съдията я спря навреме, преди Силва да получи още ненужни щети от Верхувен.

Сега, когато цялата тази пародия свърши, Верхувен ще се бие с Джамал Бен Садик на 9-ти декември. Това вече ще бъде наистина вълнуваща кикбоксова среща, а случилото се в Гуанджоу, Китай, беше пълен позор.