Световният шампион и победител в Обиколката на Испания през 2022-а година - Ремко Евенепул, спечели за втора поредна година монументът Лиеж-Бастон-Лиеж. 

Още в началото на еднодневната класика Тадей Погачар бе замесен в падане и прекрати участието си. По-късно стана ясно, че словенецът, който беше големият фаворит и за днешното състезание, е счупил две кости в ръката си и трябва да се подложи на опреция.

Състезанието се разви под контрола на "Куик Степ", които контролираха за Ремко Евенепул. Белгиецът не срещна сериозна конкуренция и повтори успеха си от миналата година и то с подобна атака. Около 33 километра преди финала Евенепул замина, а единствен го последва британеца от "Инеос" Том Пидкок. Белгиецът атакува отново на следващото изкачване, за да остави британеца зад себе си при оставащи 30 км.

Въпреки дъжда и мокрите пътища, Евенепул изглеждаше в отлична форма и достигна последното изкачване с преднина от 1:18 минути. 23-годишният белгиец стана първият състезател, спечелил състезанието в последователни години след Микеле Бартоли през 1998-а.

Пидкок завърши втори, побеждавайки Сантяго Буитраго в спринт на финала.