Олимпийският и световен шампион в бягането по часовник Ремко Евенепул може да атакува дубъла Джиро Д'Италия - Тур дьо Франс догодина.

През настоящия сезон Тадей Погачар успя да спечели и двете състезания и така записа историческото постижение. Очевидно белгиецът също обмисля идеята да тръгне по стъпките на трикратния победител в Тура и да опита нещо подобно. 

Мениджърът на Soudal-QuickStep Патрик Льофевър лично загатна за такъв сценарий през 2025-а. Той сподели още, че вече е предложил подобна програма на Ремко за сезон 2024, но треньорите на колоездача са отказали, тъй като налице са били и други големи цели, като Олимпийските игри и Световното първенство. В Париж Евенепул грабна двата златни медала - в бягането по часовника и в общия старт, а на Световното, което върви и в момента, Ремко се поздрави с успеха в коронната си дисциплина - индивидуалното бягане по часовник. Тепърва предстои общият старт.

"Вече говорихме за тази възможност и Ремко беше съгласен с идеята. Треньорите му обаче промениха плановете за тази година. Възможно е обаче за 2025-а година. Видяхме, че е възможно да се спечелят двете състезания, защото Погачар го направи. Примерът на словенеца може да послужи като мотивация за Ремко", сподели Льофевър пред изданието Dernière Heure.

Последно Ремко взе участие в Джиро Д'Италия през 2023-а година, когато обаче трябваше да напусне състезанието рано заради коронавирус. Тази година белгиецът дебютира в Обиколката на Франция, която за него беше голям успех - той взе етапна победа, трето място в генералното класиране и бялата фланелка за най-добър млад състезател.

Преди Льофевър е подхвърлял идеята, че белгийската звезда на Soudal-QuickStep ще кара монументите Милано-Санремо и Обиколката на Фландрия, но в интервюто си отхвърли тази идея. Поне що се отнася за Милано-Санремо: "Не е много ентусиазиран за тази идея. Вече се чудим дали да го пускаме в Санремо, защото това е състезание с дължина 300 километра и изисква много"

Патрик Льофевър също така нямаше никакво желание да коментира слуховете за трансфер на Ремко Евенепул: "Преди четири години се говореше за Инеос, днес за Ред Бул, ами утре...ОАЕ? Честно казано ми писна от темата"