Тази събота и неделя на плувен комплекс „Спартак” в София ще се проведе 20-ото юбилейно издание на най-стария турнир по плуване у нас в памет на Стефан Попов-Замората.

В надпреварата участие ще вземат над 460 деца от България, Македония и Сърбия. Състезателите ще бъдат разделени според възрастовата си група, като дистанциите са 50 метра, 100 метра, 200 метра и 200 съчетано.

Чисто нови девет коридора ще посрещнат децата, които са изработени по последните стандарти на FINA .

„Предстоящият турнир е много важен за нас, защото е юбилеен и продължаваме една традиция в памет на големия Стефан Попов-Замората. Всичко около организацията е наред и очакваме с нетърпение състезанията. Четири възрастови групи, като ще има и една нова за родени през  2011 година - момичета и момчета. Специални плакети сме подготвили за Бранимир Попов - сина на Замората и на моя треньор Красимир Туманов. Те са двамата, които още от първото издание до днес работят по организацията и благодарение на тях реално съществува турнира. Официалното откриване ще бъде на 3 ноември (събота) от 16:00 часа на басейн „Спартак” като съм поканил официални гости от Министреството на младежта и спорта, Столична община, МВР и известни наши спортисти”, съобщи Петър Стойчев, който е ангажиран с организацията по провеждането на надпреварата.

Най-добрите от всички възрасти ще получат купи и медали. Демонстрация по плуване ще направят от Асоциация „ Воден път”, които тренират деца  в неравностойно положение. Турнирът продължава и в неделя, като входът за зрители на басейн „Спартак” ще бъде безплатен.