Рекорден брой участници ще има утре на традиционния Великденски турнир за деца в риск. Домакин отново е Арена Армеец, а лишените от родителски грижи малчугани ще премерят сили в шест вида спорт- лека атлетика, футбол, тенис на маса, волейбол, баскетбол и рекорден брой желаещи са заявени в състезанието по бадминтон.

“Настанихме децата заедно с техните възпитатели от 37 социални домове от цяла България. Всички спортни съоржения вече са поставени в Арена Армеец. Приготвили сме много награди и ще направим един страхотен празник за децата. Радвам се, че с нас ще бъдат и 60-те ни стипендианти в спортни училища. Вече сме обмисли за тях нова програма според резултатите им за допълнителни стимули”, обяви пред Гонг председателят на Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи Анатоли Илиев.

Състезанията ще се провеждат от 9.00 ч. до 12.30 ч., а от 13.00 ч. започва официалното награждаване на победителите. Наградите на победителите в турнира ще връчат Ева Жечева - Председател на Държавната агенция за закрила на детето, Марина Сарадинова изпълнителен директор на Фонд “Социална закрила”, председателят на БОК Стефка Костадинова, Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, Александър Панталеев - Изпълнителен директор на банката, спонсор на сдружението.

За участниците в турнира е подготвена шоу програма с участие на клуб по акробатика “АКРО-ТАМП” (София) - Силвина Митрева, Моника Колева и Евгения Григорова, демонстрация и обучение по таекуон - до от “Централен полицейски таекуон- до клуб“ и викторина с много награди.

Събитието се явява първо за спортния календар на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи за 2014 година. След това са турнирите: СА Зонален турнир в град Русе на 30 април 2014г. и Зонален турнир в град Стара Загора на 08 май 2014г.