Граждани разобличиха лъжа на Мая Манолова във Фейсбук, пише Новини.бг. Според публикувана от бившия омбудсман снимка, направена на 2 септември в центъра на София, е било заснето как полицаи са биели мъж пред очите на дъщеря му.
 
"Мая Манолова е дъното. Пускайте фейкове и ние ще ги опровергаваме с факти", са написали потребители на социалната мрежа.
 
Управителят на агенция Булфото Евгени Димитров също опроверга твърденията на Манолова.

Евгени Димитров

"Фигурата отзад отдясно на снимката не е дете, спрете се да коментирате, без да разсъждавате! На снимката е колежка фотограф, която е на протестите всяка вечер, и просто е по-дребничка. Снимана с широкоъгълен обектив, става съвсем малка в кадър. Разпространяването на фалшиви новини, базирани на лошо обяснена снимка, не помага на никого, особено на протеста. Мислете, преди да скочите на клавиатурата с 200", написа той във Фейсбук.
 
Впоследствие Мая Манолова изтри поста си и написа, че се е подвела.
 
По-късно журналистът Едуард Папазян пусна снимка във Фейсбук, за да покаже ситуацията от гледната точка на фотографа на 24 часа Велислав Николов.

Едуард Папазян

 

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.